dilluns, 18 de juny de 2012

Informacions sobre cooperativisme


L’economia social i cooperativa al Biz Barcelona

En el marc de l’economia social i cooperativa, la Direcció General d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom promou les jornades següents: “La cooperativa, empresa del segle XXI: Un món de possibilitats”, el dia 13/06 a les 16h i “Projectes d’innovació, clústers i aliances cooperatives”, el dia 14/06 a les 16h, en el Saló de l’emprenedor Biz de Barcelona.

1a Jornada Internacional de Finances Cooperatives, FINANCOOP 2012

La Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, juntament amb altres entitats referents de l’economia social i cooperativa, promou la 1a Jornada Financoop 2012, que se celebrarà el proper 8 de juny. La jornada pretén donar a conèixer mecanismes financers orientats específicament a les necessitats de les empreses d’economia social i cooperativa i esdevenir un punt de trobada entre empreses cooperatives i de l’economia social amb experts i representants d’entitats financeres del sector cooperatiu.

III Debat d’economia social i cooperativa: Com superar les barreres que limiten el creixement de les empreses

El 15 de juny tindrà lloc el tercer Debat d’economia social i cooperativa, el qual comptarà amb la participació de Josep Ramon Sanromà, Conseller Delegat de l’ICF i de Salvador Alemany President del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement.

Alta participació al segon Debat d’economia social i cooperativa

El segon Debat d’economia social i cooperativa ha mantingut l’alta participació que va assolir el primer debat, amb les intervencions de Ramon Bonastre, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball i Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra.

Segona trobada grup de treball Consell Assessor del Cooperativisme

El proper 27 de juny tindrà lloc la segona reunió de treball del consell assessor del cooperativisme, amb l’objectiu de continuar les trobades per debatre reflexions i arribar a consens en propostes de millora per augmentar la competitivitat de les empreses sobre els àmbits de finançament, aliances i cooperació empresarial.

El futur de les cooperatives a debat

El director general d’Economia Social i Cooperativa, Xavier López, va participar en el debat sobre el futur de les cooperatives emès per Catalunya Ràdio per a les comarques de Tarragona des del celler de la cooperativa Falset-Marsà.

Notícies

 

 

Les cooperatives de consum, al programa El matí de Catalunya Radio

Interessant entrevista presentada el 11/05/2012 al programa del matí de Catalunya Ràdio; Venda directe dels pagesos, on Xavi Domènech, pagès i gerent de la Cooperativa Falset-Marsà; Isabel Celma, fundadora de la Cooperativa Cydonia de BCN conjuntament amb altres empreses, varen exposar aspectes d’organització, de sortida de la crisi i de qualitat de les cooperatives de consum.

Connecta educació SCCL; nou projecte de cooperativa de segon grau.

Les cooperatives Suara (www.suara.coop) i Escola Sant Gervasi (www.santgervasi.org) promouen la consitució d’una nou projecte: Connecta Educació SCCL, una cooperativa de segon grau que neix amb l’objectiu d’oferir la formació necessària per obtenir certificats de professionalitat en atenció sociosanitària a persones dependents, formació de monitors socioculturals i formació per a cuidadors de persones amb discapacitat, treballador/a familiar.


Les cooperatives comparteixen local a l’Expobages

Cooperació en presència a fires al Bages: el Celler Cooperatiu de Salelles; Confimatik; Indústria gràfica i de la retolació Artfic; Mengem Bages (Xarxa Gedi); Mbici, Serveis a les persones, Encís; i Sinergia pel desenvolupament Social comparteixen local a la fira de maig Expobages.


Conveni de col·laboració comercial i financera per les empreses cooperatives afiliades a les federacions de cooperatives

Les empreses d’economia cooperativa federades a les respectives federacions a Catalunya també es poden acollir al conveni entre la Confederació empresarial espanyola de l’economia social (CEPES) i Caja Mar Caja Rural, societat cooperativa de crèdit per finançar inversions, circulant i línies ICO. Les persones interessades poden adreçar-se per més informació a les federacions de cooperatives.


Els municipis se sumen a l’Any Internacional de les Cooperatives

La Confederació de Cooperatives de Catalunya fomenta les adhesions a l’Any Internacional de les Cooperatives d’institucions publiques i agents socials per promoure el cooperativisme, reconèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic i impulsar la formació i el creixement d’aquestes empreses.

Setmana de l’economia social i cooperativa al Prat

Del 29 de maig a l’1 de juny s’han desenvolupat un seguit d’actuacions adreçades al món del cooperativisme i al teixit empresarial i comercial a El Prat de Llobregat.

Exposició fotogràfica commemorativa del 50è aniversari de Cooperativa Obrera de Vivendas

Del 18 de maig al 27 de juliol de 2012, la cooperativa Obrera de Vivendas , COV, promou sota el lema “Una ilusió compartida, enfocant cap al futur”, la commemoració del seu 50è aniversari.

Estudiants d’ESO creen les seves pròpies cooperatives

130 alumnes de quart de secundària d’instituts de Girona, La Bisbal d’Empordà, Llagostera, Celrà i Sant Feliu de Guíxols, han creat de forma real nou cooperatives.

Enllaç web dels vídeos sobre la jornada CooperaBerguedà

Les ponències de Xavier López, Alfonso Vàzquez, Santiago Niño-Becerra i Salvador Cardús de la jornada CooperaBerguedà del 26 d’abril es poden visionar a l’espai web bd9.cat.


0 comentaris:

Publica un comentari

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Pàgina d'inici