dissabte, 15 de desembre del 2007

Sobre la "Kaka-Cola" que no t´han explicat

Aquesta és la reproducció d´un correu electrònic sobre l´altra realitat de la que anomenen "KAKA-Cola"
avís: el contingut del mail és impactant, s'aconsella a les persones altament sensibles que s'abstinguin de llegir-lo.
el contingut d'aquest correu pot alterar la seva percepció social convertint-lo en un ésser crític enfront la realitat que l'envolta, i pot provovar-li comportaments insurreccionals i dissidents envers allò establert.

30 motius per no donar diners a the coca-cola company
va finançar amb 610000$ la campanya electoral de george bush
conté productes transgènics
té un poder polític econòmic i polític inconcebible:
compta amb delegacions a més de 200 països, incloent paraisos fiscals com bahrein o les illes caimán, per tal d'evadir impostos pels seus beneficis... que l'any 2003 van ser 21044milions de dòlars! (1/2 de les despeses previstes per la onu per garantitzar l'educació bàsica a tott/es els nens/nenes del món).
impulsa forts grups de pressió: es va oposar al tractat de kyoto mitjançant els seus loobys 'US council for international business, la business round table; va ser la fundadora de la international life science institute, molt influent la ala FAO i a la OMS. etc
casualitat que el president mexicà fox sigui exrepresentant de coca-cola? i adolfo calero, exgerent de coca-cola, agent de la cia i cara pública de la contra nicaranguenca? i l'embaixador de eeuu a la índia?i el colpista cisneros a venezuela?
1999. kerala (índia). coca-cola arrassa plantacions agricoles extraient diàriament 1,5 milions de litres d'aigua subterrània, fins que la cort suprema li prohibeix l'activitat. A la índia existeixen 90 fàbrikes de coca-cola i pepsi i cadascuna d'elles extreuen més d'1 milió de litres diaris (que cobririen les necessitats de milions de persones) i segueix un precodeminet com a poc, nul·lament efectiu: es calcula que aquestes empreses necessiten com a mínim 4 litres d'aigua neta per tal de produir un litre del seu producte. És a dir, que per cada llauna que produeixen retornen al subsòl de les regions 3 llaunes d'aigua contaminada amb plom, cadmi, i crom.
1999-2000, atlanta, eeuu.: sancionada 10 vegades per les seves condicions insalubbres i greus pèrdues químiques per l'organisme de seguretat i salut laboral (OSHA).
1999, polònia: condemna per vendre begudes contaminades amb fongs. Tb el 1991 a colòmbia, el 1999 es trobà diòxid de carboni a bèlgica, raticides a holanda, 2004 bromat a anglaterra.
coca-cola sobrepassa 87 vegades el límit europeu de pesticides com lindane i ddt (prohibit en alguns països europeus pels seus efectes cancerígens).
2000, chiapas: un cop privatitzada l'aigua de la reserva ecològica del cerro huitepec, distribueix aigua amb dues vegades el permès el valor de plom.
2002, pakistan. es fotografien les seves pràctiques d'explotació infantil; nens/es cosint pilotes de futbol promocionades per la companyia.
2002, índia. condemnada per la cort suprema per desastre medioambiental al pintar publicitat gegant directament sobre roca viva a l'himalaya.
2003, panamà. multada per contaminar amb tinta vermella (emprada als seus sucs de fruites) al riu matasnillo i a la bahia de panamà. la costa va quedar de color rosa.
2003,eeuu: acomiada 3700 treballadors mentre pagava bonus per productivitat de 8.400.000$ als seus sis càrrecs més alts. (?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿)
2003,eeuu: el 24% dels seus contractes indefinits són substituïts per temporals sense cap assegurança sanitària. els treballadors fixes no tenen pla de pensions i paguen 212$ al mes per la seva assegurança sanitària (els de pepsi 41$).
el març de 2004 the coca-cola company va reconèixer que la seva marca dasani envasava aigua de l'aixeta i no presa dels manantials.
repressió sindical a colòmbia:s'han documentat 9 assassinats i 179 casos d'amenaces, segrestaments i trtures a treballadors de la companyia, la qual empra paramilitars, per fer perdre força al sindicat sinaltrainal i el comité de vaga.
1990: assassinat A.Eloy durant una vaga; era membre de la junta directiva del sindicat recent citat i del comité de vaga. poc desrpés ho són L.E. Giraldo i L.E. Gómez, tots ells treballadors de coca-cola, i dirigents sindicals del municipi de carepa, durant la negociació d'un ple de peticions.
1996. coca-cola tanca la seva planta per tal d'acomiadar a 150 obrers de sindicats. es suicida a la fàbrica G.G. Maigual davant la suspensió de pagament. 2 anys després, la planta reinicia l'activitat amb treballadors temporals.
1996: és assassinat al seu lloc de treball I.S.Gil, negociador principal del ple de peticions abans citat. el seu germà va abandonar el seu lloc per amenaces. la seva dona va ser assassinada l'any 2000.
1997: luis adolfo múnera és assassinat després de guanyar un judici a coca-cola.
2001: assassinat O.D.Soto que havia substituït a I.S.Gil en les negociacions del mateix ple de peticions.

Aquesta és la cara de l gegant 'the coca-cola company'. sabies que altres productes de la companyia són: fanta, bonaqua, sprite, aquarius, nestea, minute maid, tab, sonfil, finley, nordic mist, fruitopia... n'hi ha 324 diferents .
font: pàg de contrainfo d'internet. es prefereix no posar-la per si es fa disfusió.

és necessari finançar tot això per tal de beure un refresc????? ?si en consumeixes, toca de peus a terra, també n'ets culpable!! no per oblidat deixa d'ocórrer!
tu sabràs que fas, qüestiona't si tens consciència si després de conèixer tot això continues bebent aquests refrescos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici