dimecres, 10 de febrer del 2010

Treball destina 2 milions d'euros per lluitar contra els accidents laborals, ampliables a 4 en funció de la demanda

 Treball destina enguany 2 milions d'euros a aquesta iniciativa per lluitar contra els accidents laborals, ampliables a 4 en funció de la demanda
· La subvenció s’adreça a empreses de menys de 50 treballadors i a Centres Especials de Treball

· Els ajuts cobreixen fins el 20% de la inversió i la quantitat màxima per a cada empresa és de 45.000 euros

A partir de demà i fins el proper 30 d’abril les micro i petites empreses catalanes poden presentar la sol·licitud al Departament de Treball per rebre una subvenció de fins al 20% de les inversions que hagin dut a terme en maquinària i equips més segurs.

A aquesta iniciativa per ajudar a reduir els accidents de treball a les petites i mitjanes empreses es destinen enguany 2 milions d’euros, ampliables a 4 milions en funció de la demanda. L’import dels ajuts cobreix fins el 20% de l’import de la inversió realitzada per l’empresa, amb un límit màxim de 45.000 euros.

Aquests ajuts s’adrecen a empreses de menys de 50 persones treballadores i amb un volum de negoci que no superi els 10 milions d’euros, així com als Centres Especials de Treball –en el cas d’aquests centres dedicats a la inserció laboral de persones amb alguna discapacitat no s’estableix cap topall de plantilla-.

Es pot demanar aquesta subvenció per sufragar part de les inversions fetes entre l’1 de setembre de 2009 i el 30 d’abril d’enguany –els equips han d’estar ja adquirits i en funcionament en el moment de la sol·licitud- i que s’hagin destinat a l’adquisició, adaptació o substitució de maquinària i equips de treball que contribueixin a la reducció o eliminació dels riscos laborals. Els equips adquirits en tot cas han de suposar una millora que vagi més enllà del mer compliment de la normativa sobre prevenció de riscos laborals.

Les empreses i centres especials de treball que es poden acollir a aquests han de ser dels sectors de la construcció, la indústria metal·lúrgica, la fusta i el moble, el comerç, l’hoteleria, el tèxtil, la indústria alimentària i de begudes, l’edició i arts gràfiques, el reciclatge i, enguany per primer cop, la indústria paperera, la indústria del cuir i el calçat i els serveis socials amb allotjament (per exemple, les residències per a gent gran).


Prevenir tres grans tipus de riscos laborals

Els diners de la subvenció s’han de destinar a inversions que suposin la incorporació d’equips que serveixin per evitar o minimitzar riscos relacionats amb els sobreesforços físics sobre el sistema musculoesquelètic, en particular els relacionats amb la manipulació de càrregues i els moviments repetitius; els aixafaments resultat d’una caiguda, en especial d’altura; i el contacte amb materials tallants, les atrapades i els xocs contra objectes.

Aquests riscos es troben entre els més habituals, ja que un de cada tres accidents laborals amb baixa s’ha produït per sobreesforços i 9 de cada 10 malalties professionals són de tipus músculoesquelètic.

Els tres tipus de risc que aquestes subvencions han d’ajudar a prevenir són la causa de prop del 80% dels accidents laborals amb baixa. En concret, els sobreesforços físics representen el 37% dels accidents de treball amb baixa. Els contactes, atrapaments, xocs o cops suposen un 31% del total, i els aixafaments producte d’una caiguda, en especial d’alçada, representen un 12% del total d’accidents laborals amb baixa.

De les 219 empreses que en els darrers anys s’han beneficiat d’aquest tipus d’ajuts un més de la meitat pertanyien als sectors de la indústria metal·lúrgica (34%) i el de la fusta i el moble (22%). Altres sectors que s’han beneficiat d’aquests ajuts són el comerç i la construcció, que han aplegat en tots dos casos el 14% de les subvencions concedides.

FONT: GENCAT.CAT

Etiquetes de comentaris:

2 comentaris:

Blogger kingrani ha dit...

Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart AXIS Cashback Offer You will get upto 75% Discount

Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart YES Cashback Offer You will get upto 75% Discount

Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart Phonepe Cashback Offer You will get upto 75% Discount

Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart Cashback Offer You will get upto 75% Discount

Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getFlipkart big billion day offers

Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getflipkart bank cashback offersso

26 de juny del 2017, a les 4:58  
Blogger asd ha dit...

Here are the complete guides to set up your new gmail account
gmail sign in

9 d’agost del 2017, a les 23:24  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici